BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

January 21, 2009

Pekan Gemas...Nasi Ayam...








Pekan Gemas...siapa yang tak tahu memang lah tak pernah baca sejarah atau tengok peta pengangkutan.sesiapa yang selalu balik kelantan atau terengganu naik keretaapi...pekan ini lah dimana laluan kepantai timur akan bertukar. kira macam Kuala Lumpur interchange lah...KLIA interchange. selain dari stesen keretapi comel ni...pekan ni terkenal dengan nasi ayam yang sedap(kata orang yang selalu gi makan lah)...gerai nasi ayam dekat busstop gemas ini memang sentiasa di penuhi orang hingga terpaksa beratur untuk menikmati nye...(aku kalau bab beratur ni memang aku malas)jadi tak lah selalu aku gi makan nasi ayam. aku suka pergi pekan ni..tak sesibuk pekan yang lain. harga barangan nye pun murah...aku beli tudung ikin pun baru rm6.90...murah kan?...biar pun layak di panggil pekan koboi...pekan ni memang banyak meninggal kan nostalgia pada mereka yang duduk di sekitar sini...termasuk aku sebab aku selalu suka lepak kat stesen keretaapi ni...tengok keretaapi zaman datuk nenek moyang kita....keretaapi arang tu.


10 ulasan:

Sulela said...

Aku tak penah sampai ke Gemas ni Da. Hmmm...mana gambar nasi ayamnya Da? hahahaha

apisz said...

hehe..mana nasi ayam? sedap ek...

cerana said...

salam...terims kasih melawat blog saya dan juga sudi memberi ulasan dalam tulisan saya..

IdaAnuar said...

aku tak suka lah g gerai nasi ayam tu...ramai orang.lain kali kalau aku terrajin nak makan nasi ayam tu,aku ambik gambar erk la...
apisz...try lah nasi ayam gemas...

Sulela said...

Dulu aku suka gak beli nasi ayam kat satu gerai yang kira fofular kat tempat aku ni. Tapi sejak dah pandai buat sendiri, kami takyah beli dah...hehehe

IdaAnuar said...

sendiri nyer lagi sedap ye la...yang penting lepas makan tak payah bayar...sebelum makan jer kena bayar...huhuhu

Sulela said...

Sebelum makan kene bayar kat orang yang supply bahan mentah...hihihihi

Unknown said...

aq tau kat ne tmpat nak mkan nsi ayam yg sdap....kowg kne cri rstoran nsi ayam gmas yg xde tulis mustpar (original) sebab xjmin hlal...pkerje dye bnyak keling......law nak mkn cri yg hnye tlis nasi ayam warisan gemas......shje....d jmin halal....cwangan dye pown bnyak...dye dh brkmbang di....bahau,senawang,seremban,tampin,shah alam seksyen 7,bangi,kajang,...kt jhor lak de 2...tman yayasan,batu pahat...n dlam proses at bndo sgamat....gat psan aq....nasi ayam warisan gemas mustpar(ori) mmang nsi ayam yg ori....p blom tn2 hlal....lw xcye g msok dpur dye...tgok pkerje keling....cri la nsi ayam warisan gemas.....

sayehanis said...

nasi ayam gemas(mustaffa) mmg tgh fight kan..kalo nak fight, fight lah btol2..xyahla wat citer.kalo btol nasi ayam mustafa tu tak halal, g la report. pe susah...? 'nasi ayam gemas'(warisan) da la guna nama'nasi ayam gemas' jugak. saje nak kelirukan customer 'nasi ayam gemas(mustaffa)'.mcm xde name laen...anyway, pade aku nasi ayam gemas mustaffa mmg terbaik..

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡