BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

June 9, 2009

teringat!

" Hai cik adik...baru balik?"
Pertanyaan pakwe sebelah rumah hanya kami jawab dengan senyuman.
"Hai cik adik..hang beli pa tu...nampak sedap ja"...loghat kedah yang maha pekat.
"Amboi...cik adik sombong na..."
setiap hari kecuali hujung minggu pakwe ini akan menyapa. dan macam biasa kami menjawab dengan senyuman sebab nampak tak manis kalau anak dara dok terkinja-kinja melayan pakwe.walaupun pakwe tu kami kenal sangat.

pakwe tu memang selalu sangat ambik MC kat tempat kami bekerja.
"Aku tak larat lah nak keja ri ni...bak mai sehari MC..."
" Nak MC boleh tapi mai naik atas dulu...sembang dengan kitaorang..."
"Awat nya...aku penat gila ni....malam tadi tak tidoq.."
" Alah..kejap ja...mai lah sat...ramai nak jumpa hang ni.."
" Brapa hari MC hang boleh bagi..?"
"Berapa hang nak..hang cakap ja..."
" Sehari cukup lah...aku ada shooting kat TV3..."
" Boleh..mai naik cepat..."
bila pakwe glamour ni naik aje...kitaorang memang dah tunggu sebab nak dia conteng apa-apa sahaja kertas yang terletak atas meja...termasuk lah aku.bagi gambar masa aku kawen dulu.
" cantik...awat muda lagi dah kawen..?"
" dah jodoh bang...orang nak kawen ja lah.."
"patut lama tak nampak hang..."
"mengintai kitaorang ye..?"
" tak sengaja...tiap kali hang pa balik aku dok sidai baju...maklum lah bujang."
selepas itu aku tidak pernah lagi berjumpa dengan abang glamour ini...tetapi aku rajin juga baca cerita tentang dia kat suratkhabar..ahad lepas aku dan anak-anak sempat jugak gi tengok wayang cerita lakonan beliau...jangan pandang belakang congkak......

18 ulasan:

Mak Jemah said...

kak, siapakah beliau? lan pet pet ke?

Syahiddmilikku said...

cam lan petpet jah..huhuh..

Unknown said...

itu la, sapa lagi yg ber'loghat kedah dalam tu..ehehehe

zairi said...

lan pet pet?lawak la mamat tu.apsal aku x jumpa dia time kat kedah dulu ek..

mamai said...

aku tau saper dia...nie mesti mat pet tu...

Sulela said...

Apsal ko tak jawab Da? Ye ke Lan Pet2 macam yang disebut2 ittew...kekeke

IdaAnuar said...

to all boys and girls....anda memang pandai.yup..itulah mamat yang selalu usik kitaorang time dia sidai baju...termasuk seluar kecik dia yang dah biasa kitaorang tengok...huhuhuhu

Naz said...

ko punya tajuk hmpir sama dng tajuk n3 blog gitar aku da... hahaha...

IdaAnuar said...

naz...la iye ke?tapi cerita nya tak sama kan?

Naz said...

lain... hehehehe....

ni crita ko eh??

IdaAnuar said...

naz...ye cerita aku masa aku duk kat desa pandan.tempat glamour tu...dulu ramai gak lah kawan dgna artis..nih tapi tak leh masuk lah dgn cara diaorang..haru biru

Naz said...

ooo.... artis mana yg ko kenal Ida? dorang tu poyo tak?

IdaAnuar said...

naz..zamani slam.kuna and kuza,diana rafar,ida moin dan adik dia..salleh yaakob(ipar dia pernah jadi BF aku..hehehe)erra fazira.shasha elit..senario..lan pet-pet tu.diaorang tu biasa aje lah naz..bila kuar aje nampak poyo tapi bila dah biasa...macam orang biasa aje.dgn erra aku pernah gi tengok konsert bollywood sesama.

Naz said...

ramainyer.. nasib ko x kapel dng Mr. Salleh. otai tu... hehehehe...

IdaAnuar said...

naz...aku suka kat ipar dia.otai salleh tu ..ko jangan nak buat main.garang tu ...aku rapat dgna bini no. 1 dia..

Naz said...

ooo... sajer jer nyakat ko. ko kamcing dng wife 1 dia? pandai politik ni... ;p

IdaAnuar said...

naz...wife no 1 dia..tpi dah cerai.sama kerja dengan aku..dah bermenantu pun...duk kat selayang.

Naz said...

ooo... dasat bro Salleh ni yer. :)
ni yg nak blajo ngan dia ni... hehehe. sis, tolong mintak no bro tu kat xwife dia tu... ;)