BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

August 13, 2009

Putus asa!

Korang pernah tak rasa putus asa...give up dan apa-apa sahaja yang sekutu dengan nya?...aku tak pernah rasa putus asa dalam bab mencari rezeki...tapi hari ini aku rasa sangat berputus asa sebab aku...putus asa lah.

sekali lagi aku tak mampu sangat bergembira. aku membaca blog kawan-kawan aku tapi aku tidak mampu meninggal kan apa-apa komen mahu pun jejak. jiwa aku kalut lagi...buntu!sakit kepala!perut lapar tapi selera aku mati tiba-tiba. Masak lemak cili api dengan sambal ikan yang mak aku masak aku pandang tanpa selera...macam-macam terjadi hari ini. esok aku tak tahu lah lagi.

susah sangat agak nya menjadi aku hari ini. Pegang Hp...Hp jatuh. Pegang gelas,gelas jatuh berderai. aku beli buku...tersepuk bawah bantal..tengok sambil lalu sahaja. nasib baik anak aku pandai pulak bawak diri hari ini.macam tau jer mak dia di landa taufan lagi...argh...!aku memang belum normal.

aku rasa macam putus asa. mood aku macam aku duduk kat lampu merah.tunggu lampu tu hijau.boring...aku macam malas nak menulis.aku nak berhenti lah menulis blog nih....aku bosan dengan blog aku. aku putus asa. aku give up....

5 ulasan:

Unknown said...

kekadang kita rasa hidup ini tak adil pada kita . Tapi sebenarnya itu adalah yang terbaik bagi kita sebab allah lebih mengetahui dari apa yang kita tahu dan mahukan

Orkid Edyliyne said...

putus asa...
selalu juga rasa tapi disebabkan hidup ni perlu kita teruskan, kita buat tak tahu je...
bila rasa putus asa kita tidur...
esok bangun ok balik...
lain orang lain cara atasinya...
mungkin kak Ida boleh cari caranya untuk menghilangkan rasa putus asa nak hidup tu...
cuma bagi cadangan je...

Ariff Budiman said...

Mansia yang mengaku beriman pasti akan diuji. Disnilah kita perlu bersyukur kerana Allah telah memilih kita untuk menerima ujian. Saya dan arwah isteri dah lali dengan putus asa dengan masyarakat yang suka menghentamtetapi bila memerlukan bantuan mereka diam membisu. Doa doa dan terus berdoa. Itulah senjata orang mukmin

mamai said...

rilex la ida, kawan-kawan kan ada aku pun ada apa2 boleh citer tak ada halnya. jgn la give up sekarang nie masih ada masa dan ruang untuk itu

IdaAnuar said...

ber_uwang...ye selalu mcm tu lah aku rasa.cam tak adil jer

orkid...selalu nya bangun tido memang akak dah ok

abang ariff...begitu lah saya kini di uji.

mamai...sebab ko msg aku bertanya mana aku pergi aku bukak lah blog ni jawab komen ko tu...