BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

October 20, 2009

Al kisah!...

Sibuk sungguh aku minggu ini. selalu nya aku tak suka sangat berkenduri kendara.apatah lagi menolong itu dan ini.tetapi di atas kesedaran aku sendiri..melihat anak aku yang kecik tu dah pandai menolong itu dan ini...aku jadi malu sendiri.mahu tak mahu aku pergi lah juga kenduri sebelah rumah aku je..kengkawan...tak patut sangat lah kalau tak pegi.memang lah aku pompuan terlampau..

okey lah juga rupanya bercampur dengan pakcik n makcik berkenduri kendara ni.tapi dalam keseronokan memasak itu dan ini terjadi juga lah satu peristiwa yang sangat tidak di ingini. seorang makcik kehilangan beg berisi duit dan seutas rantai.yang menariknya...ia hilang di hadapan reramai tu.dan orang nampak siapa yang mengambil nya...dan lagi peliknya..tak boleh nak kata apa pun..macam terpukau...pakar sungguh pencuri ini...yang aku tak sangka.pencuri ini menyuruh anak nya sendiri mengambil beg tersebut dengan alasan itu kepunyaan dia. boleh ke macam tu?

ini lah manusia...memang pelbagai ragam nya. pelbagai pula musibah akibat dari kerakusan manusia itu sendiri.anak-anak kecil di ajar mencuri....apa nak jadi manusia hari ini. sebagai ibu aku takut sangat anak aku tak mampu aku ajari.