wah!sedap nye gulai lemak pucuk ubi...di campur dengan ikan laut atau sungai.dengan ikan bilis pun okey...memang terangkat..buat pedas-pedas.fuh!nyum-nyum...sedap giler.pucuk nye boleh di buat gulai atau di rebus cecah sambal belacan...isi nye boleh di goreng dengan kunyit dan garam untuk minum petang atau di rebus cecah kelapa yang digaul dengan gula.atau sambal tumis...memang bez giler...batang nye pulak,kalau yang kecik kan senang nak di patah kan jadi berguna lah kalau tak sempat capai rotan,patah kan aje batang ubi ni buat sesah anak aku yang susah sangat nak balik mandi waktu petang(tak pernah lah aku buat lagi)tapi aku pernah lah kena sesah dengan bapak aku dengan batang ubi nih...punca nya sebab aku lambat balik gi duduk umah jiran,tak buat kerja sekolah dan tak dengar cakap dia...di sebab kan batang ubi nih...aku bertaubat dengar cakap bapak aku...tu sebab lah aku kira dah jadi baik lepas tu...hehehehe
Riya Itu Syirik Kecil
8 months ago
6 ulasan:
Ko kene sesah ngan batang ubi? huhuhuhu...seram.
Da, kalau rebus je pucuk ubi tu pastu buat lak sambal belacan. Makan ngan ikan masin atau ikan goreng garing2. Perggghhhh!!! Terangkat kan Da...hahaha
Ko nak bagi Chidan terliur ke Da...hehehe
aku bercadang nak masak esok untuk orang istimewa yang nak datang esok...nanti aku ambik gambar orang tu aku buat entry...sape erk...?yang pasti khas untuk chidan ler..aku kalau dah poning nak masak apa itu lah yang aku masak la..lebih sedap dan kurang kos hehehehe
Sian Chidan...dah la jauh...ko bagi dia terliur lak...hahahaha
Orang istimewa, Da? Ni yang tak sabar nak tengok gambar neh...heh heh heh
aah..sian saya kan kak lela. Kekekekek.....
Anda dijemput ke blog saya..!! kekekek..
aik!dah tukar nama ko sulela pulak dah...aku saja je nak usik dia.dah lama nau tak mengusik dia.sebab jauh nau morocco tu
chidan..jeng!jeng!kita tunggu sapa yang datang erk
Post a Comment